joi, 27 februarie 2014

Politicienii “fagaduieste” . Mai trage cineva nadejde ?


Nimerit, nenimerit, ziua buna, am sosit. Pai nu, ca am sosit pentru ca trebuia, si pentru ca nu se mai poate, si pentru ca gasca care acum se ocupa de administrarea judetului si a targului Sucevei, o cere din rasputeri. Mai zilele trecute, a iesit la rampa, primarul PDL-isto- USL-ist, pe numele lui de Ion Lungu, sa ne prosteasca din nou despre ce s-a facut ( a se citi ce nu s-a facut ), in municipiul Suceava, cu deszapezirea, si bineinteles  cati bani s-au cheltuit. Vreau sa spun ca toate aceste delatiuni m-au facut sa realizez pentru a nu stiu a cata oara, ca politicienii, ne prostesc de fiecare data pentru ca le merge, pentru ca tine, si pentru ca ne stiu pe noi, contribuabilii din Suceava, ca fiind cei mai mari botanisti din Europa unita. Pai cum altfel sa fim catalogati de catre politicieni, daca astia vin sa ne spuna ca ceea ce se vede cu ochiul liber, nu-i adevarat, iar ceea ce ne spun ei este adevarul suprem.


 Municipiul Suceava, este asediat de munti de zapada, are trotuare impracticabile, strazile laturalnice sunt vraiste, noi le vedem, “profitam” de toate aceste “beneficii”, si el, maharul targului ne spune ca totul este in regula, sub control si chiar in grafic, prezentandu-ne cu nonsalanta cantitatile de sare si nisip care vor contribui din plin la imbunatarirea calitatii aerului in targ, spre primavara, aer care combinat cu mirosul pestilential dat de statia de epurare facuta cu bani europeni, se va transforma intr-o oferta turistica atractiva de genul “ Vino sa respiri in tinutul voievodal, pentru ultima data”. Cool, nu ?


          Dar pana la vara, am o sugestie pentru edilul combinat politic cu toti, dar al nimanui, care ar putea sa aduca targul Sucevei, sau targu lu lungu, in atentia Romanicai si a Europei centrale si de est-vest. Si pentru ca primarul Ion Lungu, sa multumesca si capra si varza, adica si PDL-ul lui Flutur, cu proiectul abandonat pe numele sau “Bucovina- Athosul din Carpati”, si USL-ul lui Nechifor, cu proiectul “Safari Park”, Suceava inzapezita, necuratata si murdara, poate sa devina un teatru de operatiuni perfect pentru promovare turistica. Si pentru ca  Jocurile Olimpice la Suceava sunt o provocare mult prea mare,  Serbarile zapezii in targul Sucevei ar fi mai mult decat normale. Pai cum de ce ? Pai cu muntii de zapada pe care ii avem pretutindeni in targ, putem sa facem concurs de coborare la schi sau bob, sanie, schi fond sau orice altceva, iar zapada necuratata de pe trotuarele targului cat si de pe strazile mai putin principale, poate fi o alternativa mai mult decat fireasca pentru o manifestare de debut a Parcului Safari, fie el si in targul Sucevei. Mai trebuie intinse doar cateva liane, nu prea costisitoare, care ar ajuta la circulatia pietonilor pe parcursul acestor manifestari, dar si dupa, precum si alte trucuri menite sa-I “satisfaca” in primul rand pe “ drajii nostrii suseveni”, dar si pe cei care s-ar incumeta sa ne viziteze targul.


          Si pentru ca vestile proaste circula repede, nu pot sa nu lacrimez atunci cand ma gandesc la marea smenuiala care ar fi trebuit sa aiba loc acum la europarlamentare, dar care s-a poticnit in baronii PSD. Pe cale de consecinta Lungu nu candideaza la europarlamentare, pentru ca Suceava nu are un loc eligibil ( pe lista nici unui partid politic cu sanse ), Balan nu mai ajunge primar, si restul participantilor la intelegere plus cei doi , au ramas cu buzele umflate si cu ochii rosii. De plans evident, nu de altceva. Bai, ce tie si cu maharii astia politici de la Bucale, nu se “gandeste” ei si la gura celor din teritoriu. Bai, este degradant de dezonorant, ce mai. Ha, ha, ha sau mai bine zis “Ce bine-mi pare ca ai luat teapa”, si ca gandul “ cel bun” sa va fie alaturi, va urez si la mai mare. Teapa evident, nu din aia a lu Tepes, doar pentru simplu motiv ca nu se mai poarta, nu e trendy sau cool. Bai ce targ, ce judet, ce tara, ce politicieni, dar mai ales ce alegatori. A, sa nu uit. Sa va bateti la urne pentru Daciana lu Ponta, Adina lu Cacarau si Cretu a lu Powel sau Iliescu, tot un drac.


          Iar am incercat sa ma dau mare in fata cuvintelor, iar le-am asezat cum am crezut, iar a iesit cea iesit. Asta e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu