joi, 27 februarie 2014

PUTEREA, O POZITIA si NOI



 Si pentru ca nu am mai tinut legatura de ceva timp, si pentru ca intre timp s-au mai intamplat niscaiva lucruri, mi-am zis ca nu ar fi rau, sa mai astern cateva consideratii via-a-vis de ce se “pitrece” in Suceava si evident in “Romanica”.


          Puterea, reprezentata de USL evident, cu fiecare zi ce trece ne arata ca, indiferent ce face in tarisoara noastra, bine sau rau, nimeni nu ii trage la raspundere, nimeni de pe partea dreapta a politichiei nu depune motiuni de cenzura impotriva guvernului condus cu “maiestrie” proletara de ginerele lui Ilie Sarbu, tatal Dacianei, nici un parlamentar nu face interpelari, nu  protesteaza in piata Victoriei impotriva guvernului “Lu Victor-Viorel”, intr-un cuvant OPOZITIA nu face nimic. Opozitia dragii mei a murit. Pe cale de consecinta traiasca puterea. Dar bine ar zice unii, ea asta face, si o face cu aroganta, prin minciuna si manipulare grosolana, prin pisicherism de joasa speta, negandindu-se deloc la cei pe care ar trebui sa-I calauzeasca spre prosperitate si bunastare. Argumentele pe care imi bazez zicerile sunt de gasit foarte usor in maculatura care a stat la baza acordului cu “ troica” FMI-BE-UE, in proiectul de buget pentru anul de gratie 2014, precum si in raportarile de sfarsit de an care ne asigura ca Romanica este pe cai de prosperitate, si ca am reusit in sfarsit sa le aratam “unionistilor”, cat de capabili si de merituosi suntem.


          Carcotasii, cei care clampanesc pe la colturi, si care nu sunt posesorii inaltei demnitati de parlamentar, s-ar intreba intrebator de genul “ Care prosperitate ?” sau “ Care capabili, merituosi sau ce or mai fi ei ?”, si asta pentru ca in piata lucrurile stau cu totul altfel. Adica, nu locuri de munca, nu investitii, dispar institutii bugetare si evident si bugetari (care devin intre timp cel mult someri), nu venituri la bugetul statului, intr-un cuvant NIMIC.


          Ceea ce este insa de speriat, se numeste LINISTE. Nu se aude numic, nimeni nu vorbeste, teama de politic si politicieni a revenit miraculos, iar lipsa vectorilor politici se vede cu ochiul liber. SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRII. Ei pe dracu, dute ba de aici cu vrajelile tale cu tot, si zi si tu ca tot romanu “ E bine asa, Doamne fereste de mai rau”, ar spune pupincuristii proletari, racnind pe acorduri stangiste.


          Mai aveam o sansa, denumita OPOZITIE ( se confunda foarte usor cu O  POZITIE, motivat de faptul ca sta cu spatele la putere)    , sansa care din pacate pentru noi s-a fasait, devenind o flatulatie, si aia fara voce. De ce spun asta ? Simplu. Pentru ca din pacate, O  POZITIA, reprezentata de PDL( zic ei ), in aceasta perioada isi cauta perdant la prezidentiale, se plimba prin tara, socializeaza ei intre ei, sau mai bine zis ei cu ei, uitand cu totul (OARE ? ) de rolul esential pe care il au : acela de a duce o lupta parlamentara, administrativa continua in interesul celor multi  care poarta denumirea de alegatori.  Si ca si cum nu ar fi de ajuns, pentru PDL a devenit esential nu alegatorul si nevoile sale, ci spatiile in care isi desfasoara activitatea politica ( oricare si oriune ar fi ea ), si asta in detrimentul cetateanului, cetatean care nu uita, nu doarme si abia asteapta ziua platii. Ar fi fost  o lovitura de imagine extraordinara daca, un spatiu din Suceava ( fosta gradinita pentru copii si actuala pentru politicieni ), dat de onor Primaria Suceava catre PDL, sa fi fost amenajat de catre cel care se vrea a fi viitorul primar ( Lungu stie oare ?), si apoi intr-un gest de mare noblete sa cedeze spatiul catre cei care au mare nevoie de el respectiv, sucevenii si copii lor. Nobletea te obliga spun francezii, si eu cred ca era timpul ca si noi sa fii invatat cate ceva de la ei. Se pare insa ca si de data asta O  POZITIA la Suceava A INFRANT. O  POZITIA a murit, traiasca…………ups ca nu mai stiu, sau nu mai are cine.


          Probabil ca pentru anii urmatori, viitorul populatiei Romniei este mai mult decat sumbru, as spune ca vorbim de un viitor fara speranta. De ce ? Pai pe de o parte avem un USL mincinos si nepasator, si un PDL stricat de burta din cauza bataliilor interne, neputincios si singur. Halal Romania , halal Suceava, halal politicieni si bineinteles halal alegatori sau cetateni, tot una.


          Am facut ce am facut si iar am reusit sa necajesc cuvintele, obligandu-le sa se aseze cuminti in text, eu cu speranta ca m-am facut inteles, cuvintele cu speranta ca am sa le las in pace, politicienii cu speranta imbuibarii, iar tu cetateanule cu speranta desarta ca nu mai ai speranta.


          Pi buni, pi curand, pi naiba.


                                         


          Ca scriitor, oi fi avand viitor ? Cine stie, om vedea.      


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu