joi, 27 februarie 2014

Pentru ca de ce?


Pentru ca de ce, politicienii de 23 de ani incoace nu fac altceva decat sa ne vanda gogosi, minciuni, prostioare sau vise?


Pentru ca de ce, spre exemplu sotul Dacianei Ponta, plagiatorul sef al Romanicai, isi propune sa ne extermine?


Pentru ca de ce, caldura in Suceava a ajuns sa fie o problema majora a cetatenilor, si nu a administratiei sau a politicienilor?


Pentru ca de ce, guvernantii nu gasesc solutii pentru ca, somajul si lipsa locurilor de munca sa nu mai fie o problema pentru noi?


Pentru ca de ce, spaga si spagarii care misuna pe langa guvarnul USL(vezi cazurile Pavaleanu cu o spaga de 34 milioane de euro si Nita, DJ Vulpescu si compania, cu o spaga de 1,4 milioane de euro), nu sunt discutate de catre jurnalisti si nu mai sunt o prioritate pentru executiv?


Pentru ca de ce, executivul condus de Ponta, ne spune cu nosalanta cu nu mai sunt bani si ca va face o rectificare pe minus, ca va mari cota unica de impozitare la 22%, dar in aceasi masura vrea sa mareasca la anul pensiile si salariile?


Pentru ca de ce, la Suceava  minciuna legata de aeroport si de cursele Tarom, este o adevarata telenovela folosita de catre politicieni dupa bunul lor plac?


Pentru ca de ce, organizeaza autoritatile locale tot felul de festivaluri si paranghelii ori de cate ori pot, si daca nu pot le inventeaza ?


Pentru ca de ce, fasoliadele, bascaliadele, sarbatoriadele, sunt punctual zero al activitatii parlamentarilor(indiferent de partidele din care fac parte), si al autoritatilor locale ?


Pentru ca de ce, cetateanul injectat, priveste la minciunile guvernului condus de sotul Dacianei Ponta, ca la niste adevaruri de necontestat ?


Pentru ca de ce, Romanica este locuita de o populatie, si nu de un popor ?


Pentru ca de ce, romanii nu ies in strada atunci cand le sunt calcate in picioare de catre pontisti drepturile si demnitatea ?


Pentru ca de ce,  mocaneala face parte din viata noastra, iar pomana este privita ca o virtute ?


Pentru ca de ce, nu ar trebui sa fim doar o tara de pensionari, doar o tara de bugetari, doar o tara de moftangii, in conditiile in care am putea fi o tara plina de oameni carora le pasa ?


Pentru ca de ce, calcam in picioare cu buna stiinta viitorul nostru si al copiilor, copiilor nostrii, fara a avea nici o remuscare ?


As putea sa imi pun in continuare intrebari de genul” pentru ca de ce” la infinit, dar cred ca nu aceasta este esenta. Raspunsurile noastre sunt esenta, doar de noi tine daca, ne dorim sa fim in continuare considerati masa de manevra, doar de noi tine sa ne comportam cu demnitate, doar de noi tine sa ne trezim la realitate, doar de noi tine sa nu mai punem botul la minciunile politicienilor, doar de noi tine sa ne implicam si sa ne dorim cu adevarat ca lucrurile sa inceapa  sa se schimbe in Romanica. In bine evident.


Intrebarea este, daca putem sa o facem, daca ne intereseaza, daca ne-o dorim pe bune, si bineinteles daca, avem o motivatie. Avem. Dar chiar avem? Si daca avem, chiar ne pasa? Nu fara motiv ma intreb, pentru ca astazi am avut ocazia sa privesc raul in ochi, am avut ocazia sa vad cetateanul neturmentat(daca era turmentat avea o scuza), care s-a agatat ca rahatul de izmene de colegul si prietenul meu, doar pentru ca si-a permis sa aiba opinii politice, care nu coincideau cu cele ale purtatorului de basca proletara, si asta intr-o zi festiva plina de politicienii puterii. Expresii de genul,” ce bine ca te-au dat afara”, sau “acum ce a-i sa mai faci”, sau “ a meritat sa te implicit intr-un crez”, m-au dus la gandul ca, in Romanica nu s-a intamplat nimic dupa 89, si ca din pacate, viitorul nu va aduce nimic bun.


Atat timp cat pensionarul purtator de basca proletara, si cu materia cenusie invadata de ura comunista, va emite opinii de care noi vom tine cont, atat timp cat noi ceilalati nu vom lua atitudine, atat timp cat le vom permite proletarilor sa ne croiasca viitorul de aur, atat timp cat nu vom spune STOP, vom ramane bineinteles cu nemeritatul NU MAI AVEM NICI O SANSA.


Am sa fiu totusi avocatul nostru, si am sa pledez in continuare, pentru ca ma incapatanez sa cred ca mai avem o sansa. Mica, invizibila aproape, deseori intangibila, dar credibila. Inca nu suntem pierduti, daca reusim sa mai fim umani, inca nu suntem pierduti, daca luam atitudine, inca nu suntem pierduti, daca ratiunea va invinge. Inca mai putem.


Am sa va spun de fiecare data ca, eu nu sunt un scriitor, ci doar necajesc cuvintele si le oblig sa stea intr-o ordine aleasa aleatoriu de mine. Astazi, nu pot. Nu pot sa le asez, nu vor sa ma asculte, astazi NU. Maine insa este o alta zi.


Aveti de grija voi de voi, pentru ca lor nu le pasa.


Pi curand dragilor, si pi buni ca am in continuare un gust amar. Oare de ce?


 


Dorel Guliciuc



Pentru ca de ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu